Elfelejtett jelszó | Elfelejtett felhasználónév | Regisztráció
2010. március 23. kedd, 01:01

Tárolási ötletek a gyerekszobába 2.

Zsebes tároló Zsebes tároló

A textil zsebes tárolókat is sokoldalúan ki tudjuk használni: a legelső időkben a kiságyra akaszthatjuk, később a gyerekágy mögé falvédőnek vagy a szekrény oldalára is felerősíthetjük.

 

Zsebes tároló

A falba vert lyukakba helyezzünk tiplit, így erősítsük fel a kisebb-nagyobb fogasokat. Az akasztókra nemcsak egy-egy ruhadarabot tehetünk, hanem kis zsákokat is, amelyekben apró játékokat, ceruzákat gyűjtöttünk össze.

Autós fafogas Pillangós minifogas

Az apró, fonott bevásárlótáskák jól mutatnak a falra felaggatva, és jó tárolóhelyei a kisebb játékoknak és kiegészítőknek.

 

Kiskosár Kiskosár


Íme néhány ötletes ruha vagy játéktároló zsák és táska, amelyeket az oviban, suliban is lehet használni:

Batyu Táska Torta formájú tároló Oviszsák

A kisgyermekek dobozaira készíthetünk címkéket, hogy be tudják azonosítani, mi hova való. Olyan figurákat vágjunk ki papírból vagy filcből, erősebb textilből, amelyek utalnak a doboz tartalmára.

De rendezhetjük a színek köré is a rendrakást: plüssállatok a kék dobozba, ceruzák a pirosba, az építőkockák a sárgába kerülnek. Ahogy a csemeték nőnek, bevezethetjük a betűkkel, számokkal való jelölést.

TIPP: Időnként érdemes változtatni a megszokott renden, hogy ne váljon unalmassá a rendrakás!

A zsírkrétákat, filctollakat színes poharakban is elhelyezhetjük, vagy a már említett fonott írószertartóban. A legolcsóbb, ha egy egyszerű technikával befőttesüvegeket címkézünk fel.

Az ötletes és hasznos gyerekszobai tárolók  kitűnő ajándékok is egyben: ilyenek pl. a pizsamatartó figurák és párnák, amelyekkel a legszétszórtabb  csemetét is játékosan rászoktathatjuk, hogy minden reggel összehajtogassa és  a tartójába tegye a pizsamáját.

Pizsamatartó Füles pizsamatartó figura


Forrás: Libby Norman: Babaszobák, gyerekszobák

Több száz, egyszerűen kivitelezhető ötlet részletes leírással

Szólj hozzá!


Mese

Mesék a gyerekszobából
Ajándék mesesorozat kicsiknek
Kattints ide hozzá! >>>

Miért minket válassz?

Hírlevélre feliratkozás itt

Legolvasottabb